Heeft zakelijk bloggen nog zin? Ja zeker! - Profbloggers.nl
Starten met zakelijk bloggen

Heeft zakelijk bloggen nog zin? Ja zeker!

"Zakelijk bloggen heeft toch geen enkele zin meer?!" "Je kunt beter vloggen / instagrammen / salesfunnelen of noem het maar op!" "Google vindt je echt niet meer hoor, je kunt beter gewoon adverteren op Facebook." "Gratis webinars geven is een veel slimmer idee."

Regelmatig als ik mensen vertel dat mijn hele businessmodel gebaseerd is op bloggen, vliegen de vooroordelen me om de oren. En op zich snap ik dat wel. Er is zoveel onzin over te vinden online. 

Zeker mensen die ooit aan een blog begonnen zijn, en daar "nooit een enkele klant" aan over hebben gehouden, roepen het hardst. 

Toch is bloggen heel erg zinvol. Voor elk business model. En ja, juist nu. Sterker nog... het is de beste tijd ooit om klanten binnen te halen door de bloggen.

Reden 1: Zakelijk bloggen is de goedkoopste en makkelijkste vorm van marketing

Of je nou al een website hebt, of niet: zakelijk bloggen kost je niets. Als je al een website hebt, kun je makkelijk een blog toevoegen. De meeste sites hebben daar automatisch een pagina voor.

Maar ook als je nog geen website hebt, is een blog zo geplaatst. Je kunt per slot van rekening prima bloggen op LinkedIn. Of micro-blogs schrijven op Instagram.

Zakelijk bloggen dient uiteenlopende doelen

Het doel van zakelijk bloggen kan divers zijn. Je kunt bijvoorbeeld bloggen om nieuwe leads aan te trekken. Om je visie te delen met de wereld. Of bijvoorbeeld om je merk of dienstverlening richting prospects en klanten beter neer te zetten. En een combinatie van allemaal kan ook.

En het levert je een hogere positie op Google op

In alle gevallen is het plaatsen van een blog goedkoop (als je het zelf doet zelfs gratis) en makkelijk. En als je het goed doet, levert het je nog bonuspunten bij Google op ook. (Want... ik sta op uiteenlopende zoekwoorden bovenaan de eerste pagina in Google. Het is volkomen onzin om te denken dat dat niet meer mogelijk is.) 

Reden 2: Het is nooit zo makkelijk geweest om zakelijk te bloggen

Juist omdat je gebruik kunt maken van sociale media om je blog op te plaatsen is zakelijk bloggen heel makkelijk. 

Maar ook als je gebruik maakt van je eigen platform is het een fluitje van een cent. Elk content management systeem heeft een optie voor een blog. 

Nog geen website?

Heb je nog geen website? Dan kun je die nu ook relatief makkelijk maken. Er zijn allerhande systemen beschikbaar waarin je met weinig technische kennis een prachtige site kunt bouwen. Zelf heb ik mijn sites altijd zelf gebouwd in wordpress, met behulp van Xel, een hele fijne webhost

Vind je bloggen lastig?

Is de techniek niet per se jouw probleem, maar vind je het lastig om goede blogs te schrijven? Daar kan ik je bij helpen. Met mijn online training Starten met bloggen leer ik je stap voor stap hoe je een goede blog opstart, hoe je snel goede teksten schrijft (ook als je niet zo'n schrijver bent) en hoe je ervoor zorgt dat je omzet uit je blog haalt. 

Reden 3: Zakelijk bloggen geeft je een beter verhaal 

Als je een blog schrijft, breng je onder woorden wat je wil vertellen over je dienstverlening. Een blog is daarmee een ideaal uitgangspunt voor allerhande andere marketingacties:

  • Het geeft je een beter verhaal tijdens verkoopgesprekken. Je hebt per slot van rekening al eens goed nagedacht over hoe je je verhaal het beste kunt vertellen.  
  • Het zorgt ervoor dat je altijd een berg content hebt om te verspreiden op sociale media. Niet alleen de link, maar ook losse posts kun je baseren op eerder geschreven blogteksten. 
  • En het geeft je bovendien de kans om je uitgebreider te presenteren aan je mogelijke klanten. 

Door eerst een blog te schrijven en daarna pas je social media-kalender in te vullen, bespaar je jezelf dus enorm veel tijd. 

Zin om te beginnen?

Heb je ook zin om te beginnen met bloggen? Lees dan eens één van de volgende posts:

Veel leesplezier!


Wil jij ook leren bloggen?

Sjoukje Bakker - link tussen bloggen en klanten

Geef je op voor mijn online training Starten met bloggen


In 3 maanden tijd leer je precies wat je moet weten om een succesvolle blog in de markt te zetten. Zodat jouw gewenste klanten jou kunnen vinden. 


Je leert mijn handige methode aan om snel goede teksten te schrijven, waar jouw klant enthousiast van wordt. 


Om te zorgen dat de training aansluit bij jou behoeften ontvang je een persoonlijke coachingssessie. Ook kun je aansluiten bij de groepstrainingen in de besloten Facebook groep.


En omdat je samen met anderen aan je blog werkt, kun je elkaar motiveren en verder helpen. 


Tot slot kun je regelmatig feedback krijgen op je ingestuurde opdrachten. 

Leave a Comment: